Casa Tarradellas

Fundació: Va ser fundada per Josep Tarradellas Arcarons l’any 1976. Es dedicaven a l’elaboració de fuets

Evolució: El fundador de Casa Tarradellas, va començar fent fuets en una carretera d’Osona el 1976. Junt amb la seva esposa, ha fet construir fàbriques i granges de porcs, ha ideat màquines i ha creat un complex empresarial a partir de l’èxit d’un producte. Més tard, i de forma revolucionària, al 1997, va sortir la pizza refrigerada de Casa Tarradellas. Un temps més tard, van concertar tota la seva publicitat a la televisió. A finals de 2008 es va posar en marxa la cinquena fàbrica del complex de Mas Galí, de Gurb, i va donar 100 nous llocs de treball dedicats a productes a base de pa. La facturació i el creixement de l’empresa han seguit sempre una línia ascendent en tots els aspectes. Només ha retrocedit en la fabricació de determinats productes, que ha liquidat quan ha comprovat que no tenien prou acollida al mercat. El 2007 facturava 510 meur amb una plantilla de 1.200 persones. El 2008 facturava 549 meur (+7,8%), mentre la mitjana del sector alimentari era del 2,5% de creixement. Fabricava 71.700 tones de pizzes i semblants, més 73.300 tones d’embotits i patés.

Actualitat: Actualment, Casa Tarradellas gaudeix d’una salut financera i comercial envejable. Controla tota la seva cadena de producció, des del cereal fins a la carn. Està fent el salt cap a la internacionalització, no està endeutada i compta amb uns equips humans sòlids. La marca té una imatge ben preservada, i la recent compra de l’empresa Herta al grup Nestlé demostren que Josep Tarradellas alberga nous projectes.

Tipus d’empresa: Va començar sent una empresa familiar i, actualment, és una multinacional. 

Nombre de treballadors: Actualment hi ha 2.200 treballadors 

Projecció: Seguirà creixent i expendint-se durant molt temps. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *